Είναι συνηθισμένη η ερώτηση από πολλούς μικρομεσαίους επιχειρηματίες, αν χρειάζεται να κάνουν επαγγελματική σελίδα στο Facebook.  Είναι πολλοί οι λόγοι που η επαγγελματική σελίδα στο Facebook, προσφέρει την ζητούμενη ορατότητα στο internet.

Πρώτα από όλα 2 δισ ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη να χρησιμοποιούν το Facebook καθημερινά. Σίγουρα δεν χρειάζεται περαιτέρω εξήγηση στο γιατί να είναι η επιχείρηση σου στο Facebook, γιατί πολύ απλά εκεί είναι οι πελάτες σου

Μπορεί καθημερινά να μπαίνεις πολλές φορές  στο Facebook για να είσαι σε επαφή με τους φίλους σου.

Σίγουρα δεν μπορείς να χρησιμοποιείς την προσωπική σου σελίδα στο Facebook  για την ορατότητα και προώθηση της δουλειάς σου.

Καταρχήν, μια επαγγελματική σελίδα στο Facebook προσφέρει μεγαλύτερη ορατότητα, γιατί  δεν έχει περιορισμό στον αριθμό των φίλων, σε αντίθεση με τις προσωπικές.

Ακόμα στις επαγγελματικές σελίδες μπορείς να κάνεις στοχευμένη διαφήμιση. Μπορείς να έχεις στατιστικά στοιχεία για την κίνηση στην σελίδα σου καθώς και για τα αποτελέσματα της διαφήμισης σου.

Και κάτι σημαντικό, το να χρησιμοποιείς προσωπικό προφίλ για την επιχείρηση σου είναι αντίθετο με τους όρους χρήσης του Facebook.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να σου μπλοκάρουν τον λογαριασμό.

Άρα είναι φρόνιμο και χρήσιμο να έχεις μια επαγγελματική σελίδα στο Facebook για την δουλειά σου και την προσωπική σου για τους φίλους σου.

Η επαγγελματική σου σελίδα στο Facebook είναι η εικόνα της επιχείρησης σου, η σφραγίδα σου.

Θα πρέπει να είναι προσεγμένη  και να μεταδίδει το σωστό μήνυμα για σένα και κυρίως για την επιχείρηση σου.

Με το Facebook έχεις πια την ευκαιρία να ενημερώνεις σε πραγματικό χρόνο τους πελάτες σου. Για τις υπηρεσίες σου, τα προϊόντα σου, τις δραστηριότητες σου και οποιαδήποτε άλλα νέα της επιχείρησης σου.

Αυτό όμως δεν πρέπει να γίνεται με ερασιτεχνικό τρόπο ή  με τον τρόπο που επικοινωνείς προσωπικά με τους φίλους σου. 

Για να έχει η επιχείρηση σου ορατότητα και να αποκτήσει μεγάλο κοινό, αρκεί να ακολουθήσεις μερικούς απλούς κανόνες του μάρκετινγκ. Μην τρομάζεις!

Όλοι αυτοί οι περίεργοι όροι που ακούς για το μάρκετινγκ και γύρω από αυτό , δεν είναι τίποτα άλλο από απλά βήματα που μπορείς κι εσύ να κάνεις.

Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε.

Μπορούμε είτε να σε συμβουλεύσουμε πως να τα κάνεις, είτε να σε καθοδηγήσουμε βήμα-βήμα πως να τα κάνεις εσύ, ή να τα κάνουμε εμείς για σένα.

Εάν έχεις περισσότερες απορίες για το θέμα αυτό ή κάποιο άλλο θέμα για τη προβολή της εταιρίας σου στο διαδίκτυο, επικοινώνησε μαζί μας και με χαρά θα σας απαντήσουμε.

Ακολουθήστε τις σελίδες μας στο Facebook και στο Instagram για περισσότερα tips.