Γνωρίζεις ήδη, πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η επισκεψιμότητα για την ιστοσελίδα σου! Επηρεάζει με πολύ μεγάλο βαθμό την καλύτερή κατάταξη της στις μηχανές αναζήτησης.

Και όχι μόνο. Ένας ακόμα σημαντικός λόγος, που σε ενδιαφέρει να έχει traffic η ιστοσελίδα σου, σίγουρα πολύ περισσότερο από την κατάταξη, είναι ότι φέρνει περισσότερο κόσμο για να γνωρίσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου καθώς και την εταιρία και εσένα. Αυτό συνεπάγεται αύξηση πωλήσεων και τζίρου.   

Η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σου, δεν είναι κάτι που θα γίνει από την μια στιγμή στην άλλη. Είναι κάτι που θέλει μεθοδική εργασία και χρόνο για να επιτευχθεί.

Αρχικά ας δούμε με ποιες στρατηγικές μάρκετινγκ μπορείς να φέρεις μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σου.

Content Marketing

Είναι μια μορφή μάρκετινγκ που εστιάζει στην δημιουργία, δημοσίευση και διανομή πολύτιμου, σχετικού και συνεχούς περιεχομένου. Έτσι ώστε να προσελκύσει και να διατηρήσει ένα σαφώς προκαθορισμένο κοινό και τελικά να οδηγήσει το κοινό σε κερδοφόρες ενέργειες για την επιχείρηση. 

Δίνοντας περιεχόμενο με αξία στο κοινό σου, μέσα στην ιστοσελίδα σου

  • αυξάνεις οργανικά την ορατότητα της επιχείρησης σου,
  • δυναμώνεις το εταιρικό brand σου, δίνεις κίνητρο για να σε γνωρίσουν καλύτερα και να εμπιστευτούν την εταιρία σου,
  • δείχνεις ότι γνωρίζεις το αντικείμενο της δουλειάς σου και
  • έτσι γίνεσαι ο ειδικός που θα αναζητήσουν και θα εμπιστευτούν στην επόμενη αγορά τους.

Email Marketing:

Το Email marketing είναι ίσως το πιο σημαντικό εργαλείο μάρκετινγκ για κάθε επιχείρηση. Είναι η άμεση επικοινωνία με το κοινό σου. Με την τακτική επικοινωνία που δημιουργείς με τους πελάτες σου, χτίσεις σχέση εμπιστοσύνης και μπορείς να δημιουργήσεις μεγάλο traffic σε οποιοδήποτε τύπο ιστοσελίδας και αν έχεις και σε οποιαδήποτε κομμάτι της αγοράς λειτουργείς.  Αρκεί βέβαια να χρησιμοποιηθεί με τον σωστό τρόπο.

Social media:

Έχουμε αναφερθεί αναλυτικότερα και σε προηγούμενο άρθρο  μας για τον μεγάλο ρόλο που παίζουν τα social media στην δημιουργία επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα σου. Τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας όλων μας. Όλοι είναι εκεί. Το ίδιο και οι πελάτες σου. Εκμεταλλεύσου το, απόκτησε ισχυρή παρουσία στα Social Media και δημιούργησε μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σου.

Διαδικτυακή Διαφήμιση:

Είτε μέσω της Google, είτε του Facebook ή του YouTube, διαφημίσου. Επίλεξε την σωστή πηγή ανάλογα με το κοινό σου και κάνε διαφήμιση. Είναι ο πιο διαδεδομένος τρόπος για να σε δει και να σε γνωρίσει πάρα πολύς κόσμος και να αυξήσεις την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σου και να έχεις επιτυχία.

SEO (Search Engine Optimazition):

Είναι σημαντικό να εμφανίζεται η σελίδα σου οργανικά, στην πρώτη σελίδα των μηχανών αναζήτησης. Γνωρίζεις πόση επισκεψιμότητα φέρνει αυτό! Η βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σου, για να ανέβει σε κατάταξη, μπορεί να γίνει με την σωστή χρήση των «λέξεων κλειδιά» ή keywords.

Blogging

Δημιουργώντας ένα μικρό Blog μέσα στην ιστοσελίδα σου και διατηρώντας το ενημερωμένο με τακτικά άρθρα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσεις το traffic στην ιστοσελίδα σου. Δεν χρειάζεται κάτι πολύπλοκο ή εξειδικευμένο. Προσθέτεις σε τακτικά διαστήματα άρθρα για θέματα της δουλειάς σου, που ενδιαφέρουν το κοινό σου. Τα αναδημοσιεύεις σε άλλα κανάλια μάρκετινγκ, όπως social media, emails και ότι άλλο χρησιμοποιείς και έτσι δημιουργείς επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σου.

Η ιστοσελίδα σου μπορεί να υποστηριχθεί από άλλες παράλληλες ενέργειες μάρκετινγκ που ίσως τρέχεις αυτόνομα. Χρησιμοποίησε τες έτσι ώστε να οδηγούν στο site σου και θα αυξήσεις την επισκεψιμότητα του χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Χρειάζεται να έχεις υπομονή, επιμονή, συνέπεια και καλό περιεχόμενο.

Εάν έχεις περισσότερες απορίες για το θέμα αυτό ή κάποιο άλλο θέμα για τη προβολή της εταιρίας σου στο διαδίκτυο, επικοινώνησε μαζί μας και με χαρά θα σας απαντήσουμε.

Ακολουθήστε τις σελίδες μας στο Facebook και στο Instagram για περισσότερα tips