Σίγουρα έχεις ακούσει να λέγεται ότι το μάρκετινγκ περιεχομένου είναι ο βασιλιάς του marketing.

Ας δούμε αρχικά τι είναι το μάρκετινγκ περιεχομένου ή content marketing.

Σύμφωνα με το Content Marketing Institute, το μάρκετινγκ περιεχομένου είναι μια στρατηγική προσέγγιση μάρκετινγκ που εστιάζει στη δημιουργία και τη διανομή πολύτιμου, συναφούς και συνεπούς περιεχομένου για την προσέλκυση και διατήρηση ενός σαφώς καθορισμένου κοινού – και, τελικά, για την προώθηση κερδοφόρας δράσης πελατών.

To Μάρκετινγκ περιεχομένου είναι μια από τις καλύτερες φόρμες του ψηφιακού μάρκετινγκ στην σημερινή αγορά. Γιατί?  Γιατί όλες οι άλλες μορφές του digital marketing, όπως το influencer marketing, social media marketing, email marketing, video marketing κα, απαιτούν περιεχόμενο. Χωρίς περιεχόμενο δεν μπορούν να υπάρχουν. Για αυτό τον λόγο το μάρκετινγκ περιεχομένου είναι ο βασιλιάς.

Μερικοί από του λόγους που κάνουν το μάρκετινγκ περιεχόμενου να είναι ο βασιλιάς.

Το μάρκετινγκ περιεχομένου τραβάει διακριτικά την προσοχή

Σε αντίθεση με άλλους τρόπους ψηφιακής παρουσίας, το περιεχόμενο έχει μια διακριτική παρουσία στον μυαλό του πελάτη και μερικές φορές χωρίς πολλή προσπάθεια, μπορεί να μιλήσει στην ψυχή του αναγνώστη. Το να δημιουργήσεις ζήτηση είναι ευκολότερο εάν δώσεις στους πελάτες σου να διαβάσουν ενδιαφέροντα θέματα. Οι άνθρωποι θέλουν να κάνουν έρευνα πριν πάρουν την τελική απόφαση. Όταν διαβάζουν άρθρα αισθάνονται ότι έχουν τον έλεγχο της κατάστασης, ενώ στην πραγματικότητα η εταιρία με ένα διακριτικό τρόπο έχει ήδη μπει στο υποσυνείδητο τους. Αλλά θυμήσου, ότι μόλις αρχίσεις να προσπαθείς να προωθείς τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου στο περιεχόμενο, τότε θα αρχίσουν να σε αγνοούν.

Το μάρκετινγκ περιεχομένου μπορεί να έχει πολλές μορφές

Οι επιχειρήσεις προσλαμβάνουν καλούς δημιουργούς περιεχομένου και τους αφήνουν να είναι δημιουργικοί. Το συναρπαστικό περιεχόμενο μπορεί να πάρει πολλές μορφές. Από τις διαφημίσεις μέχρι τα pop-up μηνύματα στην ιστοσελίδα και τα άρθρα στο blog, τις δημοσιεύσεις στα social media μέχρι τα newsletters και τα video, οι εταιρίες που δημιουργούν περιεχόμενο είναι ο κυριότερος κρίκος στην αλυσίδα του digital marketing. Η συνοχή του περιεχομένου αναγνωρίζεται από το κοινό. Αμέσως αναγνωρίζουν ένα καλό περιεχόμενο.

Το μάρκετινγκ περιεχομένου είναι φιλικό στο SEO

Όταν οι μηχανές αναζήτησης κατατάσσουν τις ιστοσελίδες, η κυριότερη παράμετρος που εξετάζουν είναι τι λέει το περιεχόμενο σου. Εάν έχεις ένα καλά οργανωμένο περιεχόμενο στην ιστοσελίδα σου, μπορείς να προσελκύσεις αρκετούς δυνητικούς πελάτες. Όσο καλύτερα χρησιμοποιείς τις λέξεις κλειδιά για να βοηθάς τους ανθρώπους να σε βρουν πιο εύκολα, τόσο ψηλότερα σε κατατάσσουν οι μηχανές αναζήτησης. Και η σειρά κατάταξης συνήθως επηρεάζει ανάλογα και τις πωλήσεις σου.

Το μάρκετινγκ περιεχομένου δημιουργεί δυνητικούς πελάτες και πωλήσεις.

Το μάρκετινγκ περιεχομένου παίζει σημαντικό ρόλο στην αναγνωρισιμότητα της επιχείρησης σου. Με το μάρκετινγκ περιεχομένου μπορείς να τραβήξεις διακριτικά την προσοχή του κόσμου στην εταιρία σου, να τους δημιουργήσεις ενδιαφέρον για τα προϊόντα σου, να αναπτύξεις σχέσεις εμπιστοσύνης μαζί τους. Με τα άρθρα του blog σου μπορείς να τους ενημερώσεις, να του εκπαιδεύσεις, να τους πεις την ιστορία σου. Έτσι θα δημιουργήσεις δεσμούς μαζί τους. Τα άρθρα δημιουργούν δυνητικούς πελάτες και πωλήσεις καλύτερα από οποιαδήποτε μέθοδο πώλησης και προωθητικού μάρκετινγκ.

Το μάρκετινγκ περιεχομένου προσθέτει αξία στο προϊόν και τις υπηρεσίες

Σήμερα οι άνθρωποι δεν αγοράζουν προϊόν. Αγοράζουν γνώση και ιστορίες. Για παράδειγμα, η Apple έχει τεράστιες πωλήσεις για κάθε προϊόν που παράγει. Αυτό συμβαίνει γιατί η στρατηγική τους είναι να πουλούν την ιστορία του Steve Jobs και πως έφτιαξαν προϊόντα με επιρροή. Μπορείς να βρεις τόσο πολύ περιεχόμενο για τον Steve Jobs και την Apple παντού, που είναι αδύνατο να το αγνοήσεις. Με αυτόν τον τρόπο, μια εταιρία κυριαρχεί στην αγορά. Κανείς δεν μπορεί να σε αγνοήσει αν υπάρχει πολύ περιεχόμενο να βρει για σένα. Με ένα καλό περιεχόμενο στην landing page σου, ένας πελάτης μπορεί να μάθει περισσότερα για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σου. Έτσι αφενός σου προσφέρουν οργανική αναζήτηση και αφετέρου μένουν περισσότερο στην σελίδα σου, γιατί δεν σε θεωρούν σαν άνθρωπο που προσπαθείς να πουλήσεις, αλλά σαν δάσκαλο.

Το μάρκετινγκ περιεχομένου σε βοηθά να χτίσεις σχέσεις.

Την στιγμή που μια εταιρία αναγνωρίζει την σημασία του να διατηρεί τους πελάτες της, είναι στον σωστό δρόμο για μια μακροχρόνια παρουσία στην αγορά. Γιατί όταν χτίζεις σχέσεις με το κοινό σου, με την βοήθεια του μάρκετινγκ περιεχομένου, τότε πετυχαίνεις οργανική ανάπτυξη. Όπως είπαμε και παραπάνω, οι άνθρωποι αγοράζουν ιστορίες. Αγοράζουν τις μάρκες που τους βοηθούν να αναπτυχθούν προσωπικά σαν άτομα ή αναγνωρίζουν τις ανάγκες τους με κάθε προϊόν ή υπηρεσία.

Το μάρκετινγκ περιεχομένου είναι φθηνό.

Εάν ακόμα αμφιβάλεις για το μάρκετινγκ περιεχομένου, εξακολουθεί να είναι βασιλιάς, ξανασκέψου το. Ένας από τους πιο φθηνούς τρόπους μάρκετινγκ είναι το μάρκετινγκ περιεχομένου. Κοστίζει λίγο να βρεις κάποιον να σου γράφει σωστά κείμενα και ιστορίες για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου.

Το να προσφέρεις περιεχόμενο είναι η κορυφαία τεχνική μάρκετινγκ που υπάρχει σήμερα και είναι αυτή που προτιμάται περισσότερο τόσο από τους νέους όσο κι από τους παλιούς επιχειρηματίες.

Εάν έχεις περισσότερες απορίες για αυτό ή κάποιο άλλο θέμα για τη προβολή της εταιρίας σου στο διαδίκτυο, επικοινώνησε μαζί μας και με χαρά θα σας απαντήσουμε.

Ακολουθήστε τις σελίδες μας στο Facebook και στο Instagram για περισσότερα tips