Η πρώτη εντύπωση μένει. Και στα Social media είναι το παν. Διαμόρφωσε το επαγγελματικό προφίλ σου στο Instagram για να κερδίσεις την πρώτη εντύπωση.

Χρειάζονται μόνο 3 δευτερόλεπτα για κάποιον, για να αποφασίσει αν του αρέσει ή όχι η σελίδα σου.

Και η πρώτη εντύπωση που θα σχηματίσει θέλει πολύ κόπο να αλλάξει.

Έτσι όταν παρουσιάζεις το brand σου στο Instagram, πρέπει να το κάνεις σωστά με το περιεχόμενο αξίας που θα δημοσιεύεις, αλλά πρωτίστως με το βιογραφικό σου.

Το βιογραφικό και οι πληροφορίες που θα παρουσιάσεις στο επαγγελματικό προφίλ σου στο Instagram πρέπει να είναι με τέτοιο τρόπο δοσμένες, ώστε ο χρήστης να καταλάβει αμέσως με τι ασχολείσαι, τι θα ωφεληθεί από την επιχείρηση σου, με ποιο τρόπο μπορείς να τον βοηθήσεις και πώς να επικοινωνήσει μαζί σου.

Θέλεις ο λογαριασμός σου στο Instagram να είναι επαγγελματικά φτιαγμένος για να προσελκύει μεγαλύτερο κοινό?

Θέλεις να μετατρέπονται οι επισκέπτες του επαγγελματικού σου προφίλ στο Instagram σε ακολούθους και στην συνέχεια σε πελάτες?

Είμαστε σίγουροι ότι θέλεις, γι΄αυτό πάμε να δούμε τι πρέπει να κάνεις.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ.

Τι είναι ένας επαγγελματικός λογαριασμός?  Προφανώς και ξέρεις τι είναι επαγγελματικός λογαριασμός. Αυτό που πιθανώς δεν ξέρεις είναι ότι το Instagram έχει δύο τύπους λογαριασμών.

Ένας τύπος είναι οι κανονικοί λογαριασμοί και ο άλλος είναι ο επαγγελματικός λογαριασμός.

Εσύ θέλεις να έχεις τον δεύτερο.

Γιατί?

Γιατί έχει πολλά περισσότερα στοιχεία και εργαλεία που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να αναπτύξεις την επιχείρηση σου.

Μερικά από αυτά είναι το Instagram Shopping, όπου μπορείς να βάλεις τα προϊόντα σου και να πουλάς απευθείας, το Instagram Ads, όπου μπορείς να δημιουργείς διαφημίσεις και το Instagram Insights, όπου θα μπορείς να βλέπεις τα στατιστικά του λογαριασμού σου.

Το τελευταίο από μόνο του είναι σημαντικό, γιατί θα μπορέσεις να έχεις πληροφορίες για το κοινό σου, όπως δημογραφικά στοιχεία, να παρακολουθείς την απόδοση των δημοσιεύσεων σου, τις αντιδράσεις του κοινού σου και την ανάπτυξη του λογαριασμού σου.

Επίσης σημαντικό, σε ένα επαγγελματικό λογαριασμό μπορείς να βάλεις κουμπιά προτροπής ενεργειών (call to action buttons). Αυτά τα κουμπιά επιτρέπουν τους ακολούθους σου να σας καλέσουν, να ψωνίσουν, να στείλουν μήνυμα, email, ή ακόμα και να κάνουν κράτηση κατευθείαν από το προφίλ σου.

Επιπλέον στους επαγγελματικούς λογαριασμούς, σε ειδικό χώρο, μπορείς να βάλεις την διεύθυνση του καταστήματος, τις ώρες λειτουργίας και έτσι δεν θα χάσεις πολύτιμο χώρο από το BIO.

Άρα, βλέπεις ότι ένας επαγγελματικός λογαριασμός Instagram έχει πολλά περισσότερα στοιχεία, προσαρμόζεται στις ανάγκες σου και δημιουργεί ευκαιρίες που οι κανονικοί λογαριασμοί δεν έχουν.

Για αυτό 25 εκατομμύρια επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τους επαγγελματικούς λογαριασμούς στο Instagram

Τι να  προσέξεις.

Τα σημεία του προφίλ σου στο Instagram που πρέπει να προσέξεις στην διαμόρφωση του προφίλ σου στο Instagram είναι:

ΟΝΟΜΑ ΧΡΗΣΤΗ (USERNAME).

ΕΙΚΟΝΑ ΠΡΟΦΙΛ.

ΟΝΟΜΑ.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ – ΒΙΟ.

ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ LINK.

ΚΟΥΜΠΙΑ ΠΡΟΤΡΟΠΗΣ  “CALL TO ACTION”.

HIGHLIGHTS ΤΩΝ INSTAGRAM STORIES.

GRID ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ.

Στο e-book μας, “Διαμόρφωσε βήμα-βήμα, τις επαγγελματικές σου σελίδες στα social media.” μπορείς να βρεις όλα τα βήματα και με παραδείγματα, για να διαμορφώσεις τις επαγγελματικές σου σελίδες στο Facebook και Instagram.

Εάν έχεις περισσότερες απορίες για αυτό ή κάποιο άλλο θέμα για τη προβολή της εταιρίας σου στο διαδίκτυο, επικοινώνησε μαζί μας και με χαρά θα σας απαντήσουμε.

Ακολουθήστε τις σελίδες μας στο Facebook και στο Instagram για περισσότερα tips.