Εσύ δημιουργείς περιεχόμενο σαν προϊόν ή περιεχόμενο με ουσία?

Πολύς λόγος γίνεται για το περιεχόμενο στα Social media και γενικά στο Digital Marketing.

Με τις επιχειρήσεις να παράγουν ολοένα και περισσότερο περιεχόμενο, το ερώτημα που γεννάται είναι πόσο περιεχόμενο μπορούν να καταναλώσουν οι καταναλωτές?

Δηλαδή είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης?

Ισχύει αυτός ο νόμος της αγοράς για το περιεχόμενο?

Φυσικά και όχι, γιατί το περιεχόμενο δεν είναι εμπόρευμα.

Αν ήταν εμπόρευμα, το περιεχόμενο που περιστοιχίζεται γύρω από το προϊόν σου, θα μπορούσε να έχει εφαρμογή ο νόμος της ζήτησης και της προσφοράς.

Αλλά, όταν μιλάμε για ουσιαστικό, πραγματικό περιεχόμενο, τότε τα πράγματα είναι αντίστροφα και η προσφορά δεν ικανοποιεί την ζήτηση.

Για να βρεις ποιο είναι το πραγματικό περιεχόμενο πρέπει να βρεις τι είναι αυτό που ζητά το κοινό.

Τι θέλει λοιπόν το κοινό σου?

Το κοινό θέλει από σένα να το βοηθήσεις να καταλάβει.

Δηλαδή θέλει περιεχόμενο που να του καλύπτει ένα κενό σε αυτά που ξέρει για το αντικείμενο σου. Και εσύ, που είσαι οειδικός και έχεις την γνώση, αν το μοιραστείς με το κοινό σου να είσαι σίγουρος ότι το κοινό σου θα ενθουσιαστεί μαζί σου.

Το κοινό σου θέλει να μάθει να κάνει κι αυτό, ότι κάνεις εσύ.

Δηλαδή θέλει περιεχόμενο που να το καθοδηγεί βήμα-βήμα πώς να το κάνει, ή θέλει tips για το πώς να βελτιωθεί στο να το κάνει. Αυτό το είδος περιεχομένου είναι δημιουργικό, προσφέρει νέες ιδέες και μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτονται οι άνθρωποι. Μην φοβάσαι ότι όλοι θα μάθουν την τέχνη, οπότε εσύ τι θα πουλάς? Απλώς θα καταλάβουν και θα εκτιμήσουν την δουλειά σου. Άλλωστε κανείς δεν το κάνει όπως εσύ! Και δεν έχουν όλοι τον χρόνο να το κάνουν!

Το κοινό σου θέλει να το βοηθήσεις να πάρει μια απόφαση.

Πολλές φορές δεν μπορούν να επιλέξουν μεταξύ δύο φορεμάτων, δύο αυτοκινήτων κλπ. έτσι καταλήγουν πολύ συχνότερα από όσο νομίζουμε  online και στα social media για να βρουν στοιχεία και βοήθεια στο να πάρουν μια απόφαση. Δώσε εσύ τις πληροφορίες για να πάρουν την απόφαση και θα κερδίσεις πελάτες και οπαδούς.

Αντί να δημιουργείς συνεχώς περιεχόμενο σαν προϊόν, βρες τι θέλει το κοινό σου και πρόσφερε του, δώστου περιεχόμενο με ουσία!

Το περιεχόμενο μπορεί να είναι ο βασιλιάς, αλλά μπορεί να είναι και ένα απλό εμπόρευμα. Όλα είναι θέμα στρατηγικής και επιλογής.

Αυτό είναι το μυστικό που κάνει την διαφορά ανάμεσα σε δύο παρόμοιες σελίδες στο facebook ή στο Instagram. Αυτό είναι το μυστικό που  η μία έχει μεγάλη επιτυχία και η άλλη όχι.

Στόχος σου πρέπει να είναι να δημιουργείς περιεχόμενο που προκαλεί το ενδιαφέρον των καταναλωτών, δίνει προτάσεις ή απαντήσεις στα διλλήματα και ενδυναμώνει την σχέση τους με την επιχείρηση σου, ενεργοποιώντας την αλληλοεπίδραση και έτσι να την κάνει να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

Γιατί το περιεχόμενο δεν πρέπει να περιστοιχίζεται μόνο γύρω από το προϊόν της επιχείρησης, αλλά να επεκτείνεται και σε θέματα σχετικά μεν του αντικειμένου της, αλλά που να «έχουν να πουν» και κάτι στους χρήστες. Γιατί μόνο τότε δίνεις αξία  στους ακολούθους της σελίδας σου.

Εάν έχεις περισσότερες απορίες για αυτό ή κάποιο άλλο θέμα για τη προβολή της εταιρίας σου στο διαδίκτυο, επικοινώνησε μαζί μας και με χαρά θα σας απαντήσουμε.

Ακολουθήστε τις σελίδες μας στο Facebook και στο Instagram για περισσότερα tips.