Η σημασία του προγραμματισμού των αναρτήσεων στα Social media είναι μεγάλη. Τα Social media είναι πολύ σημαντικά γιατί σου επιτρέπουν να αλληλοεπιδράς με το κοινό σου και να γίνεσαι μέρος της συζήτησης που γίνεται για την επιχείρηση σου.

Το πρόβλημα είναι από που να ξεκινήσεις. Γνωρίζεις ότι είναι σημαντικά για την επιχείρηση σου αλλά δεν έχεις τον απαιτούμενο χρόνο για να τα διαχειρίζεσαι μόνος σου. Δεν έχεις και μεγάλο προϋπολογισμό μάρκετινγκ για να μπορείς να το αναθέσεις σε μια εταιρία μάρκετινγκ να το κάνει για εσένα. Κι εσύ δεν έχεις τον χρόνο κάθε μέρα να ασχολείσαι με τα Social media.

Άρα τι κάνεις? Η λύση είναι να προγραμματίζεις εκ των προτέρων τις δημοσιεύσεις σου. Υπάρχουν ειδικές εφαρμογές για αυτό. Έτσι αυτές θα δημοσιεύονται αυτόματα τις μέρες και ώρες που έχεις επιλέξει, χωρίς να κάνεις εσύ κάτι άλλο. Σίγουρα έχεις ή μπορείς να βρεις λίγες ώρες την εβδομάδα ή τον μήνα για να φτιάξεις και να προγραμματίσεις τις αναρτήσεις που θέλεις για την ερχόμενη εβδομάδα ή τον ερχόμενο μήνα.

Τι κερδίζεις από αυτό?

4 οφέλη του προγραμματισμού των αναρτήσεων των αναρτήσεων.

1. Διαχείριση χρόνου. Βρίσκοντας λίγες ώρες κάθε βδομάδα για να προγραμματίζεις τις αναρτήσεις σου, μπορείς να ασχοληθείς με άλλα σημαντικά πράγματα ενώ αυτές θα δημοσιεύονται αυτόματα.
2. Μεγαλύτερη απήχηση. Μπορείς να προγραμματίζεις τις ώρες που το κοινό σου είναι ενεργό, ακόμα κι αν αυτές οι ώρες είναι εκτός του δικού σου ωραρίου εργασίας. Ειδικά αν απευθύνεσαι σε αγορές εξωτερικού.
3. Έχεις τον έλεγχο όλων των πλατφορμών social media. Με τις εφαρμογές που προγραμματίζουν αυτόματα, μπορείς να έχεις από ένα σημείο τον έλεγχο όλων των σελίδων σου στα Social media, ανεξάρτητα σε ποιες πλατφόρμες αυτές είναι. Επίσης μπορείς να διαφοροποιείς και το περιεχόμενο που θα ανεβάζεις σε κάθε μια.
4. Διατηρείς μια συνεχή παρουσία. Με τον προγραμματισμό των αναρτήσεων σου έχεις την δυνατότητα να διατηρήσεις μια συνεχή και συνεπή παρουσία στις σελίδες σου των Social media.

Πώς να προγραμματίσεις τις αναρτήσεις σου.

Το Facebook και το Instagram έχουν δικό τους ενσωματωμένο εργαλείο, το Business Suite. Άλλα social media δεν έχουν κάποιο δικό τους εργαλείο, αλλά υπάρχουν πολλές εφαρμογές και προγράμματα δωρεάν για να μπορείς να προγραμματίζεις τις αναρτήσεις σου σε όποιο social media θέλεις.

Πριν κάνεις τον προγραμματισμό.

Πριν ξεκινήσεις να προγραμματίζεις τις αναρτήσεις σου στα Social media, το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρεις είναι πότε είναι οι καλύτερες ώρες να δημοσιεύεις τις αναρτήσεις σου σε κάθε πλατφόρμα.
Υπάρχουν εταιρίες που παρακολουθούν όλα τα στατιστικά των μεγάλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης και κάθε χρόνο ανακοινώνουν τα αποτελέσματα τους.

Ενδεικτικά για το 2021, για τα δύο μεγαλύτερα Social media, προτείνουν τα ακόλουθα:

Για το Facebook:

Καλύτερες μέρες για δημοσίευση είναι Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.
Καλύτερες ώρες είναι 9πμ -10πμ και 1μμ-4μμ
Χειρότερη μέρα είναι η Τρίτη.
Το Σάββατο και η Κυριακή έχουν το μεγαλύτερο επίπεδο αλληλοεπίδρασης.

Για το Instagram:

Καλύτερες μέρες για δημοσίευση είναι Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη.
Καλύτερες ώρες είναι 11πμ-1μμ και 7μμ-9μμ
Χειρότερη μέρα είναι η Κυριακή.
Η Τετάρτη έχει το μεγαλύτερο επίπεδο αλληλοεπίδρασης.

Βέβαια αυτά είναι πολύ γενικά για όλους τους χρήστες. Το δικό σου κοινό μπορεί να έχει διαφορετικές ώρες που είναι ενεργό. Για αυτό τον λόγο θα πρέπει να συμβουλεύεσαι τα στατιστικά κάθε λογαριασμού σου για να δεις πότε το κοινό σου είναι ενεργό.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Η συνήθεια του προγραμματισμού των αναρτήσεων στα Social media, θα σε γλυτώσει από το να αφιερώνεις κάθε μέρα χρόνο για τις δημοσιεύσεις σου, θα μπορείς να έχεις τον έλεγχο σε κάθε πλατφόρμα social media και να διατηρείς μια συνεχή παρουσία σε αυτά. Δεν σημαίνει όμως ότι θα τις ξεχάσεις τελείως. Πρέπει την ημέρα που δημοσιεύονται να τις παρακολουθείς, να βλέπεις τα στατιστικά τους και κυρίως να διαβάζεις και να απαντάς στα σχόλια.

Εάν έχεις περισσότερες απορίες για αυτό ή κάποιο άλλο θέμα για τη προβολή της εταιρίας σου στο διαδίκτυο, επικοινώνησε μαζί μας και με χαρά θα σας απαντήσουμε.

Ακολουθήστε τις σελίδες μας στο Facebook και στο Instagram για περισσότερα tips