Πώς να κάνεις τα social media και την email λίστα σου να δουλεύουν μαζί.   Η email λίστα σου είναι χρυσός!

Τα social media είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσεις αρχική αλληλοεπίδραση και διανομή περιεχομένου. Αλλά στο τέλος οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταλήξουν στην email λίστα σου.

Οι καμπάνιες στα social media θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για να προσελκύσουν άτομα και να τους οδηγήσουν να κάνουν το επόμενο βήμα στο χωνί πωλήσεων.

Ο καλύτερος στόχος θα ήταν να κάνεις τον δυνητικό πελάτη να αγοράσει αμέσως τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου, αλλά αυτό δεν είναι πάντα δυνατό. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να προσπαθήσεις να λάβεις περισσότερες πληροφορίες για αυτόν και άδεια για μελλοντική επικοινωνία μαζί του.

Δημιουργία της email λίστας σου μέσω καμπανιών κοινωνικών μέσων

Όταν ξεκινάς καμπάνιες στα social media, είναι λογικό να ενσωματώσεις φόρμες εγγραφής στο newsletter σου, ως προϋπόθεση για την είσοδο. Το να ζητάς email θα αυξήσει σημαντικά την λίστα αλληλογραφίας σου. Κάθε φορά που οι άνθρωποι συμμετέχουν στις καμπάνιες σου, δώστους ένα κίνητρο να εγγραφούν για περισσότερες πληροφορίες μέσω email. Βεβαιώσου ότι οι όροι και οι προϋποθέσεις της καμπάνιας αναφέρουν σαφώς ότι σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις το email στο μέλλον. Και μετά πρόσθεσε και τις πληροφορίες που μπορούν να διαγραφούν από την λίστα ανά πάσα στιγμή.

Για να αποφύγεις οποιαδήποτε παρεξήγηση στείλε ένα μήνυμα καλωσορίσματος αμέσως μετά την εγγραφή τους. Το πρώτο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε βοηθά να εξαλείψεις τα άτομα που δεν ενδιαφέρονται αρκετά και θέλουν να καταργήσουν αμέσως την εγγραφή τους. Μπορεί να δεις κάποιο ποσοστό κατάργησης εγγραφής, αλλά η υπόλοιπη λίστα θα είναι υψηλότερης ποιότητας.

Συμβουλή:

Στο email καλωσορίσματος μην ξεχάσεις να τους πεις να μοιράσουν το περιεχόμενό σου. Όπως να το προωθήσουν σε έναν φίλο, να το κοινοποιήσουν στο Facebook ή το Twitter. Πες στους ανθρώπους τι να κάνουν και θα το κάνουν.

Στείλε μια σειρά από emails μετά την εγγραφή

Ανάλογα με το είδος της καμπάνιας που κάνεις και το περιεχόμενο που έχεις στη διάθεσή σου, μπορεί να είναι χρήσιμο να στείλεις μια ακολουθία μηνυμάτων email μετά το αρχικό email καλωσορίσματος. Τοποθέτησε αυτά τα μηνύματα σε απόσταση λίγων ημερών.

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι οι νέοι συνδρομητές είναι πιθανότερο να επωφεληθούν από τις προσφορές λίγο μετά την εγγραφή τους στη λίστα αλληλογραφίας σας. Συμπερίλαβε μερικά από τα πιο ελκυστικά περιεχόμενα και προσφορές σου στο πρώτο email καλωσορίσματος. Συνέχισε με ακόμη περισσότερα καλούδια στα επόμενα email.

Η καμπάνια που ξεκίνησες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να προσφέρει στον κόσμο πολύ διαφορετικά πράγματα. Μπορεί να είναι πληροφορίες με τη μορφή άρθρων, διαδικτυακών μαθημάτων ή αναφορών. Μπορεί να είναι μια σειρά προσφορών που στέλνεις σε καθορισμένο διάστημα. Ή μπορείς να συνδυάσεις πληροφορίες με προσφορές, έτσι ώστε το ένα να υποστηρίζει το άλλο. Για παράδειγμα, ένα συνεργείο αυτοκινήτων μπορεί να στείλει πληροφορίες σχετικά με τη συντήρηση ρουτίνας και να προσθέσει μια προσφορά για αλλαγή λαδιού.

Χρησιμοποίησε το newsletter σου για να ξεκινήσεις εκστρατείες στα Social media

Ο άλλος τρόπος για να ενοποιήσεις τα social media με την email λίστα, είναι να χρησιμοποιήσεις την υπάρχουσα λίστα αλληλογραφίας σου για να ξεκινήσεις την εκστρατεία σου στα social media. Εάν είναι δυνατόν, σχεδίασε την καμπάνια σου έτσι ώστε τα άτομα που βρίσκονται ήδη στη λίστα να έχουν λίγο πλεονέκτημα έναντι των άλλων συμμετεχόντων. Με αυτόν τον τρόπο θα υπενθυμίσεις στους συνδρομητές σου ότι ο συνδρομητής email έχει τα προνόμιά του. Για παράδειγμα  μπορείς να πεις: λάβετε αποκλειστικές προσφορές, αποκλειστικές πληροφορίες πριν από όλους, κα.

Εάν έχεις μια λίστα αλληλογραφίας, τότε τα άτομα σε αυτήν θα πρέπει να έχουν πάνω από το μέσο όρο, αφοσίωση με την επωνυμία σας. Η χρήση της λίστας Email θα σε βοηθήσει να περιορίσεις τον προϋπολογισμό που διαφορετικά θα χρειαζόταν να δαπανήσεις για την πληρωμένη διαφήμιση για να ξεκινήσεις. Η χρήση email δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο για να ξεκινήσει η καμπάνια. Σε περίπτωση μεγαλύτερων καμπανιών, μπορείς να ενεργοποιήσεις τους συμμετέχοντες με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με την πρόοδο της καμπάνιας.

Μπορεί να φαίνεται αντίθετο, η χρήση της λίστας αλληλογραφίας για τη λήψη περισσότερων διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Λειτουργεί όμως, επειδή τα άτομα που προέρχονται από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για να συμμετάσχουν στην κοινωνική εκστρατεία δημιουργούν αρκετό θόρυβο με το να μεταφέρουν από στόμα σε στόμα την πληροφορία σε άτομα που δεν είναι ακόμη στη λίστα.

Συμπερίλαβε πάντα newsletter στον προγραμματισμό μιας καμπάνιας

Τέλος, όταν σχεδιάζεις μια καινούρια καμπάνια στα social media, φρόντισε να συμπεριλάβεις την ανακοίνωση αυτής της καμπάνιας σε όλα τα newsletters στην email λίστα σου, που έχουν προγραμματιστεί να σταλούν μέχρι τότε.

Τα προγραμματισμένα email για τις καμπάνιες θα πρέπει να περιλαμβάνουν το αρχικό μήνυμα έναρξης και το τελικό email όπου ανακοινώνεις τα αποτελέσματα της καμπάνιας. Μεταξύ αυτών των δύο μηνυμάτων, σχεδίασε μια ακολουθία μηνυμάτων που παρέχουν στους συμμετέχοντες πληροφορίες σχετικά με την πρόοδο της καμπάνιας. Πρόσθεσε κίνητρα για τους αναγνώστες που δεν έχουν κάνει κάποια αντίδραση ακόμα.

Προώθηση του newsletter σου στα Social Media

Χρησιμοποίησε τα Social media για να κατευθύνεις τους ακολούθους σου στη λίστα αλληλογραφίας σου. Η δραστηριότητα τους θα σε βοηθήσει να προσελκύσεις το πιο αφοσιωμένο μέρος του κοινού σου στα Social media.

Εδώ είναι μερικοί τρόποι που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να δημιουργήσεις τη λίστα σου μέσα από τα Social media.

Εγγραφή σε ενημερωτικό δελτίο

Ζήτησε από τους θαυμαστές σου στο Facebook και τους ακολούθους σου στο Instagram, να συμμετάσχουν στο ενημερωτικό δελτίο.

Σε ακολουθούν για κάποιο λόγο. Χρησιμοποίησε αυτόν τον λόγο και πρόσθεσε τα πλεονεκτήματα που παρέχεις στους συνδρομητές της λίστας αλληλογραφίας σου. Να είσαι σίγουρος ότι ορισμένοι από αυτούς θα κάνουν το επόμενο βήμα.

Για παράδειγμα, μπορείς να πεις στο κοινό σου ότι από το Facebook και το Instagram λαμβάνουν το καθημερινά, μικρό τμήμα των πληροφοριών που τους ενδιαφέρουν και είναι εύκολο να χάσουν σημαντικά πράγματα. Εάν εγγραφούν, θα έχουν πάντα το σύνολο του καλύτερου υλικού. Μπορείς επίσης να δημιουργήσεις προωθητικές ενέργειες μόνο μέσω email που θα δίνουν στους πιθανούς πελάτες σου κίνητρο να εγγραφούν.

Σελίδα εγγραφής ενημερωτικών δελτίων στο Facebook

Στην περίπτωση του Facebook μπορείς να προσθέσεις την φόρμα εγγραφής στο newsletter ως σελίδα / εφαρμογή και να κατευθύνεις τα άτομα σε αυτήν τη διεύθυνση. Στο Instagram μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον σύνδεσμο στο προφίλ σου για να μεταβαίνουν οι ακόλουθοι σου στη σελίδα εγγραφής στο newsletter. Φρόντισε να συμπεριλάβεις μια παρότρυνση για δράση που να δίνει στο κοινό σου τους λόγους για τη συμμετοχή τους στο newsletter.

Κοινή χρήση συνδέσμων σε εξαιρετικό περιεχόμενο στα κοινωνικά κανάλια

Όταν δημιουργείς κάποιο χρήσιμο περιεχόμενο, μπορείς να κάνεις κάποιο μέρος από αυτό να είναι προσβάσιμο μόνο αφού κάνουν εγγραφή στο newsletter. Δημοσιεύεις συνδέσμους αυτού του περιεχομένου στα Social media. Εάν το περιεχόμενο είναι πραγματικά πολύτιμο, τότε θα γραφούν για να το αποκτήσουν.

Εάν αυτό το κάνεις συχνά, βεβαιώσου ότι τα άτομα που βρίσκονται ήδη στην λίστα σου δεν θα χρειάζεται να ξαναγραφούν.

Το χρήσιμο περιεχόμενο που μοιράζεις δεν χρειάζεται να είναι μόνο πληροφορίες, οδηγίες ή συμβουλές για τον τομέα σου. Οι εξαιρετικές τιμές, οι εκπτώσεις και οι δωρεάν προσφορές είναι επίσης κίνητρα που κάνουν τους χρήστες να εγγραφούν στη λίστα.

Πειραματίσου με διαφορετικές τακτικές και μάθε τι λειτουργεί καλύτερα για το κοινό-στόχο σου. Χρησιμοποίησε το υλικό που λειτουργεί σε ένα κανάλι για να προσελκύσεις άτομα, σε άλλα κανάλια και για να δημιουργήσεις τη λίστα email και αντίστοιχα για τους ακολούθους στα άλλα Social media.

Δημοσίευσε τους συνδέσμους από το τρέχον newsletter στα κοινωνικά μέσα

Κάθε φορά που στέλνεις ένα ενημερωτικό δελτίο ενημέρωσε τους οπαδούς σου στα σocial media. Αφιέρωσε μια ενότητα του site σου και κάνε ένα αρχείο newsletters και μοίραζε πάντα αυτόν τον σύνδεσμο λίγο μετά την αποστολή του ενημερωτικού δελτίου. Η κοινή χρήση newsletters μέσω email σε κοινωνικά δίκτυα μπορεί να προκαλέσει 150% περισσότερα κλικ στα post σου!

                                   Το Newsletter μόνο προσφέρει!

Όπως κάνεις προσφορές μόνο για τα Social media, δημιούργησε ελκυστικές προσφορές μόνο για τα Newsletter. Αυτές οι προσφορές έχουν ως στόχο να κάνουν μέρος του κοινού σου που ενδιαφέρεται περισσότερο για το συγκεκριμένο προϊόν ή υπηρεσία, να εγγραφεί στο newsletter.

Για να στείλεις το μήνυμα, ενημέρωσε τους ακολούθους σου στα Social media για να ξέρουν ότι χάνουν κάτι σπουδαίο εάν δεν εγγραφούν.

Το καλό με αυτές τις νέες εγγραφές, που δημιουργούνται από τις ελκυστικές προσφορές, είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν την αγορά αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι δεν θα χάσεις πολλά χρήματα με τις μεγάλες εκπτώσεις και στο τέλος να προσελκύσεις μόνο αυτούς που ενδιαφέρονται για προσφορές και όχι για το προϊόν σου.

Συμβουλή:

Προσπάθησε να βρεις προσφορές που είναι πιο κατάλληλες για πιστούς πελάτες και επαναληπτικούς αγοραστές από τους κυνηγούς μιας προσφοράς.

Εάν έχεις περισσότερες απορίες για αυτό ή κάποιο άλλο θέμα για τη προβολή της εταιρίας σου στο διαδίκτυο, επικοινώνησε μαζί μας και με χαρά θα σας απαντήσουμε.

Ακολουθήστε τις σελίδες μας στο Facebook και στο Instagram για περισσότερα tips