Οι τύποι περιεχομένου που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να δημιουργήσεις μια στρατηγική περιεχομένου είναι αρκετοί.

Σίγουρα ακούς συνεχώς για το περιεχόμενο και το μάρκετινγκ περιεχομένου και αναρωτιέσαι γιατί είναι τέλος πάντων τόσο σημαντικό.

Ο ψηφιακός κόσμος έχει πολύ θόρυβο: social media, διαφημίσεις, προωθήσεις, banners που βρίσκονται παντού, pop ups που πετάγονται κάθε στιγμή και όλα επιζητούν την προσοχή του κοινού.

Μέσα σε όλη αυτή την φασαρία πως θα φθάσει το μήνυμα σου στους απαιτητικούς πελάτες σου?  Πως θα κερδίσεις το ενδιαφέρον του κοινού που μπορεί πολύ εύκολα να αγνοήσει το μήνυμα σου?

Απλά δίνοντας τους αυτό που θέλουν:  Περιεχόμενο με αξία.

Ας αναλύσουμε σε μικρότερα τμήματα το περιεχόμενο με αξία για να γίνει κατανοητό.

Περιεχόμενο με αξία, σημαίνει ότι με αυτό που δημοσιεύεις το κοινό σου θα κερδίσει κάτι, θα μάθει κάτι, θα βρει λύση σε κάτι που τον απασχολεί, θα διασκεδάσει, θα σε γνωρίσει, θα πάρει απαντήσεις σε ερωτήματα που έχει.

Είναι πολλοί οι τύποι περιεχομένου που μπορείς φτιάξεις για να τα κάνεις όλα αυτά.

Οι τύποι περιεχομένου είναι οι ακόλουθοι:

  • Εκπαιδευτικός
  • Πληροφοριακός
  • Έμπνευσης και παρακίνησης
  • Διασκεδαστικός
  • Προωθητικός

Εκπαιδευτικός τύπος περιεχομένου

Είναι το περιεχόμενο που δίνεις στο κοινό σου και το εκπαιδεύεις, δηλ. του μαθαίνεις από τι είναι φτιαγμένο το προϊόν σου, τα υλικά σου και τις ποιότητες τους, οδηγίες πώς να χρησιμοποιήσει το προϊόν σου, συμβουλές πώς να το φυλάξουν ή να το συντηρήσουν σωστά. Απάντησε συχνές ερωτήσεις.

Πληροφοριακός τύπος περιεχομένου

Είναι εκείνο το περιεχόμενο που δίνεις πληροφορίες στο κοινό σου, πληροφορίες για νέα υλικά, για νέες τάσεις, νέες εξελίξεις. Σκηνές από τα παρασκήνια, πως κυλάει η μέρα σου.

Τύπος περιεχομένου έμπνευσης και παρακίνησης

Είναι το περιεχόμενο εκείνο που δίνεις στο κοινό σου για να εμπνέεται και να παρακινείται. Όπως η ιστορία σου, οι αποτυχίες σου και πως τις ξεπέρασες, τα ρητά που σου αρέσουν, ιστορίες ανθρώπων που σε παρακινούν.

Διασκεδαστικός τύπος περιεχομένου

Είναι το περιεχόμενο που δίνει στιγμές χαλάρωσης στο κοινό σου. Παιχνίδια, κουίζ εύκολα για να περνά η ώρα, μικρά βίντεο ή γελοιογραφίες με λόγια που αφορούν την δουλειά σου, αστείες καταστάσεις ή φράσεις που ίσως περιγράφουν το αντικείμενο σου.

Προωθητικός τύπος περιεχομένου

Είναι το περιεχόμενο που αφορά το ίδιο το προϊόν σου. Ποια είναι τα οφέλη του, τα πλεονεκτήματα του, τα αποτελέσματα από την χρήση του. Μαρτυρίες πελατών που το χρησιμοποιήσαν καθώς και φωτογραφίες τους με το προϊόν σου. Φωτογραφίες πριν και μετά. Και φυσικά τα ίδια τα προϊόντα σου.

Αυτοί είναι οι πέντε βασικοί τύποι περιεχομένου. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάθε μέσο μάρκετινγκ που χρησιμοποιείς: Social media, email marketing, blog, διαφημίσεις, στην εταιρική ιστοσελίδα.

Όσο αφορά στα Social media οι τύποι περιεχομένου που ανέφερα, μπορούν να έχουν την μορφή απλών αναρτήσεων με φωτογραφία ή γραφικό, πολλαπλών φωτογραφιών, την μορφή βίντεο, live παρουσιάσεις.

Επίσης πολύ δημοφιλές και χρήσιμο είναι το περιεχόμενο που παρουσιάζεται από τους χρήστες, όπως φωτογραφίες που χρησιμοποιούν τα προϊόντα, φωτογραφίες από το κατάστημα σου.

Οι διαγωνισμοί είναι επίσης πολύ δημοφιλής μορφή παρουσίασης περιεχομένου.

Ακόμα μια δημοφιλής μορφή παρουσίασης του περιεχομένου σου είναι οι influencers.

Εάν θέλεις να έχεις μεγάλη αλληλοεπίδραση με το κοινό σου φτιάξε ένα μείγμα με όλες τύπους περιεχομένου. Αυτό προκαλεί τον ενδιαφέρον του κοινού σου αλλά και των αλγορίθμων των Social media που προωθούν καλύτερα τις σελίδες σου και έχεις μεγαλύτερη απήχηση.

Εάν έχεις περισσότερες απορίες για αυτό ή κάποιο άλλο θέμα για τη προβολή της εταιρίας σου στο διαδίκτυο, επικοινώνησε μαζί μας και με χαρά θα σας απαντήσουμε.

Ακολουθήστε τις σελίδες μας στο Facebook και στο Instagram για περισσότερα tips