Οι περισσότερες εταιρίες και επιχειρήσεις σήμερα έχουν ένα Website, αλλά είναι απαραίτητο να έχουν και Social Media?

Είναι πλέον αναγκαία για την παρουσία της εταιρίας στο internet.

Ένα εταιρικό website ή μια εταιρική ιστοσελίδα, είναι η ταυτότητα της εταιρίας.

Το να φτιάξεις ένα εταιρικό website είναι σχετικά εύκολο μεν με μεγάλο σχετικά κόστος δε, ειδικά τα e-shop.  Αλλά το να κάνεις την ιστοσελίδα αυτή να είναι ψηλά στην κατάταξη των μηχανών αναζήτησης είναι το πιο δύσκολο κομμάτι.

Οι μηχανές αναζήτησης καταλαβαίνουν ποιες ιστοσελίδες είναι αυτές που αναζητούν οι περισσότεροι άνθρωποι και τις ανεβάζουν ψηλά στην κατάταξη. Ένας τρόπος για να το καταλάβουν αυτό είναι η επισκεψιμότητα που έχει η σελίδα. Δηλαδή πόσοι άνθρωποι την επισκέπτονται, πόση ώρα μένουν εκεί, και άλλες παραμέτροι. Όλοι αυτοί οι παράμετροι, τους δείχνουν ότι η σελίδα αρέσει στον κόσμο και έτσι την προωθούν.

Αυτό είναι μεγάλο ζητούμενο για όλες τις ιστοσελίδες και τα e-shops. Γιατί όσο περισσότεροι άνθρωποι μπαίνουν, τόσο περισσότεροι γνωρίζουν την εταιρία και τα προϊόντα και τόσο περισσότεροι αγοράζουν με αποτέλεσμα την αύξηση του τζίρου.

Η επισκεψιμότητα λοιπόν της ιστοσελίδας είναι σημαντική παράμετρος.

Η επισκεψιμότητα του Website μπορεί να βοηθηθεί σημαντικά από τα Social Media.

Στα Social Media μπορείτε να βάζετε υλικό από την ιστοσελίδα σας και να κατευθύνετε τους αναγνώστες να συνεχίσουν την ανάγνωση στην ιστοσελίδα. Και όταν το περιεχόμενο που θα αναρτήσετε είναι πολύ ενδιαφέρον, θα το κοινοποιήσουν σε φίλους τους και τότε περισσότερος κόσμος θα μπει στην ιστοσελίδα να το διαβάσει ολόκληρο. Είναι ένας τρόπος της επισκεψιμότητας.

Επίσης τα Social Media αυξάνουν την απήχηση του περιεχομένου σου.

Για να σε βρουν οι χρήστες στις μηχανές αναζήτησης (Google) πρέπει να ψάξουν με τις λέξεις κλειδιά που έχεις χρησιμοποιήσει για να εμφανιστεί η ιστοσελίδα σου.

Αντίθετα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το περιεχόμενο σου εμφανίζεται μπρος τα μάτια τους εύκολα, και χωρίς καν να έχουν συνειδητοποιήσει ότι το χρειάζονται.

Επίσης μην ξεχνάς ότι στις μηχανές αναζήτησης εμφανίζονται και οι σελίδες των Social Media.  Οπότε μπορεί να εμφανιστεί και η σελίδα σου στην πρώτη σελίδα της Google.

Άλλο ένα όφελος, είναι ότι συμβάλει σημαντικά για καλύτερο τοπικό SEO. Η επωνυμία, η διεύθυνση της εταιρίας και τα τηλέφωνα βρίσκονται πάντα στην σελίδα των Social Media. Αυτό βοηθά στην κατάταξη της εταιρίας στα τοπικά αποτελέσματα αναζήτησης. Πρέπει βέβαια τα στοιχεία αυτά να εμφανίζονται τόσο στην ιστοσελίδα όσο και σε όλες τις σελίδες των Social Media και φυσικά να είναι ίδια.

Επίσης σε κάποιες πλατφόρμες Social Media, μπορείς να επισημαίνεις και γεωγραφικά τις αναρτήσεις σου. Με αυτό τον τρόπο αποκτάς μεγαλύτερη προβολή σε ένα τοπικό κοινό.

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι ναι χρειάζονται τα Social Media. Γιατί πέρα από τα πλεονεκτήματα που έχουν τα ίδια αυτά σαν μέσα για την παρουσία της επιχείρησης σου στο internet, βοηθούν πάρα πολύ και την ιστοσελίδα σου, κυρίως στο να γίνει γνωστή και να ανέβει στην κατάταξη των μηχανών αναζήτησης.

Εάν έχεις περισσότερες απορίες για το θέμα αυτό ή κάποιο άλλο θέμα για τη προβολή της εταιρίας σου στο διαδίκτυο, επικοινώνησε μαζί μας και με χαρά θα σας απαντήσουμε.

Ακολουθήστε τις σελίδες μας στο Facebook και στο Instagram για περισσότερα tips