Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου!  Είναι ευκαρεία την εποχή αυτή να χτίσεις δυνατές σχέσεις με το κοινό σου με Χριστουγεννιάτικο περιεχόμενο.

Καθένας θέλει να βρεθεί κοντά στους αγαπημένους του και να νιώσει την αίσθηση της συντροφικότητας, αυτή την εποχή του χρόνου. Ειδικά αν ζει μακριά τους. Θέλει να χαλαρώσει με την οικογένεια του, να νιώσει θαλπωρή, γαλήνη και χαρά.

Εάν αγγίξεις αυτά τα συναισθήματα του, με το Χριστουγεννιάτικο περιεχόμενο σου, τότε είναι πολύ πιο εύκολο να αλληλοεπιδράσει μαζί σου, να επισκεφθεί το site σου και να αγοράσει.

Το Marketing δεν είναι μόνο για πωλήσεις!

Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι μια μεγάλη γιορτή. Είναι ευκαιρία να ξεφύγεις από τις συνηθισμένες διαδικασίες και να δώσεις χαρά και διασκέδαση στους ακολούθους σου και να βαθύνεις, με αυτό τον τρόπο, την σχέση σας.

Τα Social media είναι εξ΄ορισμού, δίκτυα για κοινωνικές σχέσεις. Χρησιμοποίησε τα social media, λοιπόν, στις γιορτές για να δημιουργήσεις γιορτινό κλίμα με το Χριστουγεννιάτικο περιεχόμενο σου . Η γιορτινή ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσεις θα ενθουσιάσει το κοινό σου.

Κάνε Social media καμπάνια με Χριστουγεννιάτικο περιεχόμενο.

Για να δημιουργήσεις μια αποδοτική social media καμπάνια αυτά τα Χριστούγεννα, θα πρέπει να βρεις πως:

 • Θα βάλεις το κοινό σου και τους πελάτες σε γιορτινή ατμόσφαιρα
 • Να αυξήσεις την αλληλοεπίδραση
 • Θα προκαλέσεις πωλήσεις

Για να κάνεις μια πετυχημένη καμπάνια, αυτή θα πρέπει να δημιουργεί πωλήσεις για εσένα, να προκαλεί αναγνωρισιμότητα του brand σου και να αυξάνει την αίσθηση της κοινότητας.

Ξεκίνα με τους στόχους που θέλεις να πετύχεις στα social media, γιατί χωρίς στόχους δεν θα ξέρεις:

 • Πότε να αναρτήσεις
 • Τι να αναρτήσεις
 • Πόσο συχνά να κάνεις αναρτήσεις
 • Γιατί έκανες τον κόπο?
 • Πέτυχες κάτι με όλο αυτό?

Φτιάξε εορταστικό περιβάλλον.

Ας ξεκινήσουμε με το στόλισμα.  Το μαγαζί σου το στόλισες? Πολύ ωραία!  Το ηλεκτρονικό σου μαγαζί το στόλισες?  Τους λογαριασμούς σου στα Social media τους στόλισες?  Δεν είπαμε ότι πρέπει να δημιουργήσουμε γιορτινό κλίμα?

Βάλε στο Site σου μερικά χριστουγεννιάτικα decor, βάλε το εφέ που χιονίζει. Άλλαξε τι φωτογραφίες κάποιων προϊόντων και βάλτα με χριστουγεννιάτικες συσκευασίες .

Άλλαξε το εξώφυλλο της σελίδας σου στο Facebooκ, βάλε μια χριστουγεννιάτικη νότα στην εικόνα του προφίλ σου στο Instagram – βάλε ένα καπελάκι του Αι Βασίλη. Μπορείς να αλλάξεις και τα Highlights στο Instagram, με χριστουγεννιάτικα σχέδια ή να προσθέσεις κάτι χριστουγεννιάτικο. Κάνε τις αναρτήσεις σου σε κόκκινο ή/και πράσινο φόντο που είναι τα χρώματα των Χριστουγέννων – όχι όλες, κάποιες από αυτές. Έτσι θα δώσεις μια εορταστική εικόνα στους επισκέπτες και θα μπαίνουν στο κλίμα.

Φρόντισε για τα προϊόντα σου

Μην χάσεις την ευκαιρία να εκμεταλλευτείς την αυξημένη τάση για αγορές.

Δημιούργησε προσφορές για τα Χριστούγεννα. Φτιάξε ομάδες προϊόντων. Κάνε συνεργασία με κάποια άλλη εταιρία που έχει συναφή προϊόντα. Κάντε μαζί την προώθηση τους.  Δημιούργησε κάρτες δώρου, για όποιον δεν ξέρει τι δώρο να διαλέξει ή δεν έχει τον χρόνο να ψάξει.

Φτιάξε τις συσκευασίες των προϊόντων ελκυστικές με χριστουγεννιάτικα θέματα και όμορφες κόκκινες κορδέλες. Φρόντισε με το πακέτο σου, έτσι ώστε αυτός που θα το αγοράσει, να μην μπει στο κόπο να ψάχνει χαρτί για να το τυλίξει. Δώσε την ευκαιρία, να μπορεί να το δώσει όπως ακριβώς το αγόρασε. Η όμορφη συσκευασία θα ευχαριστήσει και αυτόν που το παραλαμβάνει.

Ενημέρωσε τους πελάτες και το κοινό σου στα Social media, για το εορταστικό ωράριο. Αν ακολουθήσεις δικό σου ωράριο στην διάρκεια των εορτών, τότε ενημέρωσε το κοινό σου επιπλέον και για αυτό, ώστε να ξέρουν πότε να έρθουν. Ενημέρωσε το κοινό σου πότε θα είναι η τελευταία ημέρα που θα δέχεσαι παραγγελία στο e-shop σου. Έτσι θα προλάβει να έχει το δέμα του εγκαίρως για τα Χριστούγεννα. Τέλος, ξεκαθάρισε από νωρίς την πολιτική των επιστροφών σου.  Θα γλυτώσεις παρανοήσεις και παρεξηγήσεις με τους πελάτες σου.

Φτιάξε Χριστουγεννιάτικο περιεχόμενο

Φρόντισε να δώσεις μια εορταστική νότα σε όλα τα μέσα επικοινωνίας με το κοινό σου.  Φτιάξε χριστουγεννιάτικα γραφικά για τις αναρτήσεις στα Social media, τα emails σου, τις διαφημίσεις σου.

Φτιάξε ένα κατάλογο με τις προτάσεις σου για δώρα. Βάλε για παράδειγμα, τα απλά προϊόντα σου, καθώς  και τους συνδυασμούς προϊόντων. Αυτό θα δώσει ιδέες στους πελάτες σου.

Χρησιμοποίησε λέξεις κλειδιά για τα Χριστούγεννα όπως επίσης και τα ανάλογα Hashtags.

Χρησιμοποίησε το email marketing μαζί με τα Social media έτσι ώστε να επικοινωνήσεις όλες σου τις προσφορές σε όλο το κοινό σου.

Κάνε μικρά ψηφιακά δωράκια στο κοινό σου όπως μια λίστα με

 •  τι δώρα πρέπει να αγοράσω,
 •  χριστουγεννιάτικα τραγούδια,
 •  χριστουγεννιάτικες ταινίες.

Κάνε stories, πολλά stories. Stories που  να έχουν θέμα δημοσκοπήσεις με χριστουγεννιάτικο περιεχόμενο αλλά και stories για να διαλέξουν αυτό ή εκείνο, γενικά χρησιμοποίησε όλα τα stickers που έχουν οι ιστορίες και προκαλούν διάδραση με το κοινό.

Προκάλεσε τους να σου στείλουν φωτογραφίες από στιγμές των Χριστουγέννων, από το δένδρο, από τα δώρα, την χαρά των παιδιών, από τα κατοικίδια τους. Ο κόσμος είναι χαλαρός τις γιορτές και χαρούμενος. Έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο και θα αντιδράσει πιο εύκολα.

Μοιράσου μαζί τους μυστικά σου για το στόλισμα, το σπίτι, το καθάρισμα, ιδέες για δώρα, συνταγές αγαπημένες σου και ζήτησε τους να σου πουν τα δικά τους. Φτιάξε ένα είδος χριστουγεννιάτικου ημερολογίου για τις 24 ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα και κάθε μέρα βάζε μια ιστορία με μια συμβουλή, ένα τρικ, μια υπενθύμιση, ένα εκπτωτικό κουπόνι, ένα μικρό δωράκι, κλπ. Αυτό μπορείς να το στείλεις και με email.

Για το τέλος

Και φυσικά δώσε, με κάθε ευκαιρία ευχές για υγεία, για χαρά, για αγάπη και για ευημερία στο κοινό σου.

Εάν έχεις περισσότερες απορίες για αυτό ή κάποιο άλλο θέμα για τη προβολή της εταιρίας σου στο διαδίκτυο, επικοινώνησε μαζί μας και με χαρά θα σας απαντήσουμε.

Στην ιδιωτική ομάδα μας στο Facebook «Ορατή επιχείρηση στα Social media», https://www.facebook.com/groups/896536830907687  , έχουμε συζητήσει ήδη πολλές περισσότερες ιδέες περιεχομένου για τα Χριστούγεννα. Γίνε μέλος και δες τες όλες

Ακολουθήστε τις σελίδες μας στο Facebook και στο Instagram για περισσότερα tips